Udklip

Jeg ved ikke om I kender det der med, når man skal lave maveøvelser og ender med at ligge og plaske rundt på måtten, som en strandet sæl i stedet, uden nogen egentlig struktur i øvelserne? Dét gør jeg. Det kan let ende ud med at jeg faktisk bare ligger og kigger på min telefon og så lige laver et par øvelser hist og her.
Men det er er råd for! 😀
Jeg kører ofte dette program igennem, når jeg virkelig skal have tæsket mine mavemuskler igennem. Det fede ved dette program er at det kun tager en halv time og det kan både laves hjemme eller i fitnesscenteret. Måden programmet udføres på, er inspireret at Kayla Itsines’ øvelser, hvis nogle af jer kender dem.

Programmet består af to blokke med 4 øvelser i hver. Du kan egentlig selv vælge dine øvelser til de to blokke, men jeg plejer at gøre sådan at jeg har en “lige” maveøvelse, en “skrå” maveøvelse, en lige og igen en skrå eller evt. en planke.
Det fungerer sådan at man laver blok 1 i 7 minutter. På de syv minutter når de fleste at komme gennem øvelserne 2-3 gange – altså når man har lavet alle 4 øvelser, starter man forfra indtil de 7 minutter er gået. Det er vigtigt at man ikke holder pause mellem de 4 øvelser, da man ellers ikke får lige så meget ud af programmet så. Når de syv minutter er gået er der ca. 1 minuts pause inden blok 2 påbegyndes, på samme måde som blok 1. Når de 7 minutter med blok 2 er gået, er der igen 1 minuts pause og man skal nu starte forfra med blok 1 og igen herefter blok 2.

Til dagens træning brugte jeg følgende øvelser:

Blok 1:

  • 40 x mountainclimbers (20 lige og 20 skrå)
  • 15 x Jack knives m. 4 kg håndvægt
  • 40 x Russian twist m. 5 kg vægtskive
  • 20 x alm. Sit ups

Blok 2:

  • 40 x søstjerne (venstre hånd til højre fod og omvendt)
  • 30 x leg raises
  • 30 x toe touches (10 lige op og 20 på siden af foden)
  • 30 sek planke m. 5 kg vægtskive på ryggen

Efter det plejer mine mavemuskler at være helt færdige! Og jeg kan med sikkerhed mærke dem, når jeg står op næste morgen. For mig er det en effektiv måde at træne mave på, hvor jeg får sved på panden 🙂

CarinaVergmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.