SAMSUNG CSC

I travle perioder, hvor jeg har meget at se til med skole og arbejde – eller som nu, praktik og arbejde, så kan det være svært at få tid til mine løbeture i hverdagen. Lige nu er jeg inde i en periode, hvor jeg er i praktik fra 8:30/9 til 16.30/17 og herefter skal jeg direkte hjem og arbejde videre. I denne uge skal jeg f.eks. arbejde +30 timer ved siden af min praktik og det efterlader ikke meget tid til andet end at sove, spise og bade. Derfor prøver jeg at få presset løbeturene ind, hvor der bare er en lille smule plads – altså om morgenen inden jeg møder i praktik. I går løb jeg f.eks. hen til mit praktiksted og hjem igen da jeg fik fri. Jeg fik i lat løbet 15 km, som ellers ikke ville have blevet til noget, hvis ikke jeg havde gjort det som transport.

Der er flere forskellige muligheder du kan få det til at passe sammen.

Hav et skab på din arbejdsplads

Hvis du har mulighed for  det, så få dig et skab på din arbejdsplads. Her kan du fast have håndklæde, sæbe og andre toiletsager.  Du kan enten stille en taske med rent tøj dagen inden eller løbe med den på ryggen om morgenen. Efter du har været i bad, kan du så hænge sportstøjet til tørre i skabet(eller ander steder) mens du arbejder. Når du har fri kan du så gå ned og hoppe i løbetøjet og lade dit almindelig tøj + taske blive i skabet til dagen efter og så løbe hjem.

Du kan også vælge at cykle(eller hvordan du nu kommer af sted) på arbejde om morgenen og have en taske med, med skiftetøj til dagen efter og løbetøj til om eftermiddagen. Så kan du efter arbejde løbe hjem og igen den følgende morgen løbe på arbejde, bade og skifte til det rene tøj du lagde af dagen før. Fordi du løb hjem i går, står din cykel stadig på arbejdet og du kan nu cykler hjem når du får fri.

Stil en taske på din arbejdesplads dagen forinden

Har du intet skab, men mulighed for at bade på din arbejdesplads, så kan du jo altid lade en taske stå under skrivebordet dagen forinden. Så har du håndklæde og rent tøj klar og du slipper for at skulle løbe med en taske på ryggen – det er nemlig aldrig helt optimalt synes jeg.

Gå i bad i et fitness center i nærheden

Er du ikke så heldig at have bad og skab på din arbejdsplads, kan du jo evt. få fat i en fiks løbetaske og så kan du gå i bad i et fitness center i nærheden. Her er der så ikke mulighed for at kunne hænge tøjet til tørre, med mindre du har mulighed for det på dit arbejde. Du kan jo evt. løbe hjem fra arbejde dagen før, så du slipper for den offentlige transport efter arbejde(med mindre du alligevel skal med den).

Min uge har f.eks. set sådan her ud:

Mandag: Her cyklede jeg bare til/fra arbejde, for at løsne lidt op i benene efter søndagens halvmararthon.

Tirsdag: Jeg løb til arbejde med en rygsæk, hvori jeg havde skiftetøj og toiletsager. Jeg gik i bad og klædte om på arbejdet og hang mit løbetøj til tørre. Efter arbejde hoppede jeg i løbettøjet igen og lod tasken m. skiftetøj m.m. stå til onsdag. Jeg løb hjem uden en besværlig taske på ryggen.

Onsdag: Cykel til/fra arbejde. Tage taske med beskidt tøj fra dagen før med hjem.

Torsdag: Cykel på arbejde med ekstra tøj til fredag + løbetøj. Løb hjem fra arbejde.

Fredag: Løb til arbejde, gå i bad og klæd om til det tøj jeg havde stillet dagen før. Cykel hjem fra arbejde og tag alt tøjet med hjem.

På den her måde får jeg 4 løbeture presset ind i en ellers fyldt hverdag. Det kræver en lille smule planlægning, men hvis man er villig til det, så er det helt klart det værd synes jeg. Når jeg først kommer hjem fra praktik og/eller arbejde efter en lang dag, så er en løbetur ikke det første jeg tænker på eller har lyst til. Hvis jeg får det klaret om morgenen, så er det overstået og jeg kan slappe af når jeg kommer hjem.

Sidder du nu og tænker “Men jeg har ret langt til arbejde”, så er der også råd for det. Tager du det offentlige, kan du jo løbe til/fra stationen og så stå af nogle stop før, så det passer med den distance du vil løbe. Eller hvis du er i bil, så tag afsted lidt tidligere end normalt og find dig en passende løberute nær dit arbejde.
Det er slet ikke så svært, hvis bare man gider at sætte sig en lille smule ind i det. Jeg synes i hvert fald at jeg får meget mere ud af det end, hvad det kræver at planlægge det ☺️

Hvad gør du for at få tid til din træning?

11668080_10153635823529245_2140295216_n

 

CarinaVergmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.