Indholder reklamelinks, markeret med*

Flyverdragt eller ej? Heldragt eller todelt tegnsæt? Hvor mange sæt skiftetøj? Hvad er sovetøj? Ekstra nusseklud? Puha, der er virkelig meget at sætte sig ind i synes jeg.

Oscar skal starte i institution efter nytår og jeg er så småt begyndt at tænke på, hvad jeg skal have anskaffet til det. Der er jo så mange ting man skal bruge og som førstegangsmor synes jeg et kan være svært at gennemskue, hvad der er brug for og hvad der måske er lige overkill. Derfor er jeg virkelig glad for alt den feedback jeg fik på min story i går, vedr. Netop dette enme. Jeg har derfor samlet jeres råd har, sammen med min egne overvejelser.

Termosæt og -dragt fra Wheat, hue m. kvast fra NameIt, luffer, elefanthue og body fra Joha

Overtøj – heldragt eller todelt?

Oscar skal jo starte i januar måned, hvor det er koldt og vådt. Derfor tænkte jeg at han skulle have en flyverdragt. Men efter nærmere snak med en vuggestuepædagog har jeg droppet det. De helt små kommer slet ikke ud på den måde, hvis de overhovedet kommer ud.

I de råd jeg fik på Instagram i går, var det meget forskelligt om folk anbefalede heldragt eller todelt regntøj. I afstemningen vandt heldragten med 61% og todelt med 39%. Overordnet er det her, hvad jeg fik ud af at spørge ind til Jeres erfaringer:

Heldragt: Den er super god til de helt små, da det har bedre bevægelsesfrihed i den. Den er også fordelagtig fordi de stadig kravler, så jakken f.eks. ikke kryber op og barnet så bliver våd eller kold indenunder. Man kan evt. købe en dragt med fór, så den er lidt lunere og det ikke er nødvendigt med så meget øj indenunder. 

Todelt:  Det er super praktisk, når der er vådt udenfor, men det ikke regner. Så kan barnet have regnbukserne på, men nøjes med en terms/fleece jakke, hvis det er lidt lunere i vejret. Der kan en regnjakke godt være for varm og indelukket.

Vi har valgt at gå med en heldragt med fór fra CeLaVi, da Oscar jo kun er små 10 måneder når han starter. Vi fravælger flyverdragt, da han formegentlig endnu ikke kan gå og dermed heller ikke er så meget ude. Vi vælger dog med fór, så den er lidt varmere. Hvis der hen på foråret bliver behov for at kun at bruge regnbukser med en tyndere jakke, så køber jeg regnbukser dér. Men i januar måned er det koldt og jeg ser derfor ikke en udfordring i, at heldragten er “varm” at have på.

Heldragt med fór fra CeLaVi – kan købes her*. Har fået at vide at den er lidt stor i størrelsen.

Alt det andet man også skal have

Udover praktisk overtøj er der også en masse andet der skal anskaffes. Jeg har samlet lidt af det jeg selv tænker og det I har foreslået:

 • Regntøj/termotøj/flyverdragt
 • Fodtøj – støvler/sko eller “udendørs”futter
 • Hue og vanter(gerne med “snor” i, så de ikke bliver væk)
 • Madkasse og drikkedunk(hvis man ikke har madordning)
 • Navnelapper – nogle gode erfaringer her?
 • Ekstra nusseklud/bamse
 • Sut med navn
 • Vanter
 • Sovetøj (trøje eller køredragt alt efter forholdene)
 • 2-3 sæt skiftetøj
 • En lille taske/rygsæk

Og så et lille ekstra råd mange af jer kom med: snak med institutionen/dagplejen! Det er så forskelligt fra sted til sted, hvad det vægter højt og mener at børnene har behov for. Lad være med at købe alt for meget unødvendigt. Der skal nok blive gjort opmærksom på det, hvis der mangler noget.

Jeg håber I kan bruge det til noget. Jeg kunne i hvert fald bruge Jeres råd og kommentarer. Tusinde tak for det! 🙂

CarinaVergmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.