… og det samme burde du gøre!

Det er måske lidt atypisk at gøre her midt i januar, men det har jeg altså gjort. Det er helt ufatteligt så meget, så lille en ting kan betyde. Tallet på det lille display kan til tider være altafgørende for, hvorvidt min dag bliver god eller ej. Og jeg ved at jeg ikke er ene om dette!

Men jeg har fået nok og har simpelthen besluttet mig for at smide min badevægt ud. Ikke gemme den under sengen, stille den på loftet eller kælderrummet. Men ud, helt ud. Direkte ned i den store skraldespand. Nu sniger den sig med garanti ikke ud på badeværelsesgulvet mere. Min vægt kan nemlig snildt snige sig fra kælderrummet og ud på badeværelsesgulvet uden jeg lægger mærke til det. Men skraldespanden, den slipper ingen levende fra 😉

Jeg er ikke afhængig af min badevægt. Faktisk vejer jeg mig efterhånden sjældent. Jeg har dog perioder, hvor jeg vejer mig stort set hver dag og sågar rykker vægten rundt 3-4 steder på gulvet, for at finde dét spot, hvor jeg vejer mindst. Ved ikke om mit gulvet eller vægten, men det kan svinge med 1,5 kg alt efter, hvor jeg står!

Og hvorfor har jeg så valgt at smide den ud? Det sidste stykke tid, har jeg følt at jeg har taget på og jeg har ikke helt følt mig tilpas i min egen krop. Her til morgen havde jeg endelig taget mig sammen til at hoppe op på vægten, for at se, hvor slemt det stod til. Dér slog det mig. Hvorfor skal vægten bestemme, hvor slemt det står til? Dét tal, vil jo ikke ændre på, hvordan jeg har det med mig selv, når jeg ser i spejlet. Jeg valgte ikke at gå på vægten og jeg ved faktisk ikke, hvad jeg vejer i skrivende stund. I stedet tog jeg badevægten under armen, marcherede ud til skraldespanden med morgenhår og i nattøj og så smed jeg den ud. Sådan for real – gone forever. Og jeg har ikke tænkt mig at købe en ny.

Det jeg prøver at sige er(nok meget kliché) at tallet på vægten ikke skal styre, hvordan du har det med dig selv. Fordi, hvis du føler dig utilpas i din krop, så vil du højest sandsynligt også gøre det, når du træder ned fra vægten igen. Også selvom det måske ikke stod så slemt til, som du gik og troede. Hvis du føler at bukserne strammer, så vil de stadig gøre det bagefter. Vægten kan ikke ændre på det, men det kan du. Og derfor har jeg besluttet og jeg vil være min egen vægt. Jeg vil have lov at beslutte, om jeg er, som jeg skal være eller om noget skal laves om. Og så er det fuldstændig ligegyldigt, hvad jeg vejer eller hvad alle andre synes.

God onsdag til jer og husk at pas på jer selv i denne sundheds- og idealfikserede verden vi efterhånden lever i.

Følg med på InstagramFacebook og Bloglovin 🙂

CarinaVergmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.