Har du ikke læst del 1 kan du læse den HER.

Vi blev sendt hjem fra Hillerød Hospital, efter at have fået tjekket om mini havde det godt. Jeg havde fået en hindeløsning, men der kunne jo godt gå en uge før der skete noget. Vi blev straks klogere!

Torsdag d. 14/3-19

Jeg vågner kl 6.45, efter en god nats søvn af, hvad jeg tror er, nogle kraftige plukkeveer. Nicolaj er et kvarter før kørt på arbejde. Jeg bliver liggende i sengen i en times tid og fornemmer hurtigt at plukkeveerne kommer ret regelmæssigt. Jeg timer dem i min app og der er præcis 8 minutter imellem. Hmm, måske det her er noget?

Jeg ringer til Nicolaj og fortæller det, bare så han er forberedt, hvis nu det er. Jeg er langt fra sikker på, om det er rigtige veer eller hvad. I dag var det faktisk meningen at Nicolaj skulle have været i Ukraine med arbejdet på sådan en endagstur. Nogle dage forinden, efter meget snak frem og tilbage, vælger han at lave turen om til et Skype-møde i stedet. Det var, set i bakspejlet, virkelig heldigt at han gjorde det!

Kl 12 ringer jeg igen til Nicolaj. Det er altså veer det her. Han behøver ikke komme hjem endnu, da der stadig er 6-7 minutter imellem. Jeg ligger alligevel bare på sofaen og “slapper af”. Bevares, jeg lukker øjnene og trækker vejret dybt hvert 6-7. minut.
Kl. 15 ringer jeg ham hjem, for nu begynder veerne altså at bide lidt og der er 5-6 minutter imellem. Halvanden times tid senere er han hjemme. Min mor kommer også forbi med en varmepude til maven og lænden.

Må vi køre afsted nu?

Kl ca. 18 er der ca. 5 minutter imellem veerne og jeg kan ikke snakke når de står på. Vi ringer til fødeafdelingen, men de beder os først komme kl 20. Okay så! Nicolaj laver noget aftensmad, for vi fornemmer at vi får brug for energien. Jeg tager et varmt bad imens. Pyyyyha, hvor var det dejligt med den varme bruser på lænden!
Vi spiser lidt mad – eller Nicolaj gør. Jeg prøver at få en bid ned mellem veerne, men det går ikke super. Jeg ved dog at jeg har brug for det, så jeg tvinger nærmest 3/4 af portionen ned!

fødekar
“Spa’en” der gjorde absolut intet godt for mig.

Kl. 19.30 har vi fået samlet alt vores habengut og fyldt bilen til randen med tasker, autostol, babyudstyr og jeg ved ikke hvad. Kursen sættes mod Hillerød og når vi skal retur, så er det sgu med en ekstra passager – holy moly!😱
På vej derop har veerne 4-5 minutters mellemrum og de tager til. Kunne jeg få Nicolaj til at bryde fartgrænsen, så gjorde jeg dét. Men den går ikke og jeg prøver at tænke på, at jeg er glad for at vi ikke skal til Herlev. Min tålmodighed kan på dette tidspunkt ikke overskue lyskryds – og slet ikke de røde af slagsen. Strækningen fra os til Herlev indeholder sådan ca. 37582428992 lyskryds og der er altid rød bølge, når man skal skynde sig! Dét var faktisk en af grundene til at jeg valgte Hillerød fremfor Herlev.

Velkommen til fødegangen!

Vi ankommer til fødegangen og sørme så, om jeg ikke er så heldig at jeg får den jordemoder, som var på vagt dagen før og undersøgte mig der. Perfekt! Hun var skide sød og kender os allerede lidt jo. Jeg kommer ind på en undersøgelsesstue og bliver, sjovt nok, undersøgt. Jeg er 4-5 cm åben, hvilket er lige på grænsen. Jeg bliver heldigvis ikke sendt hjem. Mens jeg får et lavement/klyx og “hygger” mig med det, bliver der en fødestue klar til mig – en sansestue endda. SCORE! Det er fedt og lige som jeg havde ønsket. Hurra, hvor det starter godt!

De næste mange timer går med at finde mig tilrette på stuen og vigtigst af alt, under veerne. De bliver kraftigere og hyppigere, som tiden går og jeg prøver en masse forskelligt af. Jeg finder hurtigt ud af at yogabolden er god for mig. Jeg var faktisk også en tur i “spa’en”, men det var ikke et hit. Jeg begriber ikke, hvordan nogen kan sidde behageligt i det runde kar dér. Jeg sad bare akavet og det var sgu ik’ noget at skrive hjem om.

En lille slapper mellem veerne.

Jeg bliver løbende undersøgt, men jeg er, trods periodevise presseveer, stadig kun 5 cm åben. Der sker absolut nada og nix forneden. Jeg føler ellers at jeg er god til at trække vejret og være i veerne, men lige lidt hjælper det. Jeg har simpelthen så ondt i lænden, at det halve kunne være nok. Det gør næsten mere ind end selve veerne, som ellers ogå er ret smertefulde. Jeg for akupunktur, som virkelig hjælper og gør at jeg bedre kan fokusere på veerne.

Omkring kl 3 vælger jordemoderen at tage mit vand, da det stadig ikke er gået. “Prik” og så skylder vandet ellers ud på briksen og sikkert også gulvet. Vandet viser sig at være mørkegrønt – adr! Han har simpelthen skidt i vandet. Det kan betyde én af to ting – enten er han bare mega klar til at komme ud, eller også er han stresset af en eller anden årsag (navlestreng rundt om halsen eller hvad det nu kan være).

Tredje og sidste del kommer om en uges tid, når jeg har fået læst min journal igennem og fået styr på det videre forløb. Det fløs sgu lidt sammen til sidste synes jeg 😄.

CarinaVergmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.