Maven vokser, tøjet strammer og alt bliver bare mere besværligt, når man er igang med at gro en lille menneske inde i maven. Der er dog et par ting, som har gjort min hverdag som gravid betydeligt nemmere. Hvis nogle fellow-preggos læser med, så giver jeg hermed mine erfaringer ift. bedste graviditetskøb videre.

Graviditetskøb
Ammepude: Manostiles
Amme-BH’er: H&M
Graviditetsbukser: H&M
Skohorn: Senior-shoppen

Graviditetsbukser

Dem slipper du simpelthen ikke for, med mindre du er gravid over sommeren og kan klæde dig i luftige sommerkjoler. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre uden mine graviditetsbukser? På mit arbejde kan jeg ikke rende rundt i strømpebukser og kjoler til hverdag, selvom det ellers er yderst behageligt som gravid. Med et job i sportsbranchen er jeans med plads til maven et musthave. Især når man, som jeg, ikke er specielt udpræget kjolepige. Jeg var så heldig at kunne låne tre par fra min veninde og har så selv købt to par yderligere. Alle er i øvrigt fra H&M.

Behagelige BH’er

Melonerne vokser – gevaldigt. Indtil videre er jeg faktisk yderst tilfreds med mine. Jeg nyder dem så længe de varer, for de varer nok ikke for evigt. I takt med at de vokser, kan jeg passe færre og færre af mine nuværende BH’er. Dem med bøjle i er faktisk heller ikke specielt behagelige at have på – efter min mening. Derfor er trekant-BH’er og de her sømløse amme-BH’er fra H&M mine bedste venner for tiden. Jeg kan stadig bestå “blyant-testen” og dét synes jeg sgu er en præstation i sig selv, når man tænker på at frøknerne er vokset 3 størrelser.

Strømpebukser, strammekjoler og kimonoer

Jeps, den kombination er genial, når du er gravid. Når jeg ikke er på arbejde, så nyder jeg virkelig at kunne hoppe i et par strømpebukser, en tætsiddende lang top/kjole og en kimono. Det giver et feminint look, fremhæver den fine mave og så er det behageligt at have på. Kimonoen er super god til at pifte en ellers kedelig sort top/kjole op, og har den fordel at den ikke skal lukkes foran. Jeg kan dermed bruge den fra start til slut i graviditeten, uanset mavens størrelse – og egentlig også bagefter, hvis jeg vil. Win/win, hvis du spørger mig. Dog trisser jeg også ofte rundt i træningsbukser, hvis jeg bare er hjemme eller skal i Føtex og handle.

Læs også: Tanker om og oplevelsen af at være gravid

Pensionistskohornet

Yes – det er korrekt. Det lange, men yderst praktiske, skohorn. Jeg fik mit i julegave af mine forældre, efter at have sukket efter det længe. Det er vigtigt at det er i metal, fordi de der plastik udgaver fra IKEA knækker altså. Og for at opstøve disse metal-skohorn, så skal man altså i en butik ala Senioshoppen – deraf navnet “pensionistskohornet”. Find det evt. her.
De seneste par uger, hvor maven er vokset en del, har det at få sko på været en lille udfordring. En udfordring som kun bliver større i løbet af de næste par måneder. Derfor forestiller jeg mig at dette skohorn bliver uundværligt for mig. Selv tak!

Læs også: Status på graviditet – 3. trimester

Graviditetsbøger

Jeg har egentlig ikke læst bøger som sådan, men ved ikke helt hvad man kalder dem. Jeg har to bøger, som jeg har været utroligt glade for. Begge har jeg fået af to søde veninde – hvor heldig har jeg lov at være? Begge har det til fælles at de følger graviditeten uge for uge og giver et godt overblik.

Den ene hedder “Gravide – uge for uge” af Gitte Dencker. Den giver hver uge en lille update på, hvad der sker i maven på daværende tidspunkt. Det er rart at kunne følge med i, hvad der udvikles hos baby, hvor stor den ca. er og hvad der evt. sker i min krop. Jeg anede intet inden og det var derfor en super hjælp til få en forståelse for hele processen.
Den anden hedder “40 uger iden” af Cana Buttenschøn – den har de fleste nok hørt om. Den fokuserer lidt mere på moden/mig og fortæller en masse nyttige ting. Den opklarer en helvedes masse spørgsmål, som undervejs sniger sig frem til overfladen. Alt er jo for sørensen nyt og mystisk i denne verden.

Ammepude

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre uden den lige for tiden?! Ja det lyder måske lidt skørt, når jeg ikke har en baby at amme endnu. MEN ammenpuden er genial til for forlænge tiden, hvori jeg kan sove “på maven”. Jeg kan selvfølgelig ikke sove direkte, fladt på maven, men jeg kan dog have den mellem benene og “op langs kroppen”. Det støtter maven tilpas nok til, at jeg kan sove mere eller mindre på maven(Jeg har i øvrigt denne fra Manostiles, købt i BabySam – lige nu med 30% rabat). Ideelt set havde en ad de der “sove-graviditets-puder” nok været bedre, men jeg synes at de puder var alt for dyre! Det her fungerer faktisk rigtig godt og ammepuden kan jo bagefter bruges til det den egentlig er beregnet til – at amme 😜 Så det tip er hermed givet videre!

Det her var mine 6 bedste graviditetskøb – indtil videre. Har du noget at tilføje til listen, så smid endelig en kommentar min vej. Jeg kunne godt bruge flere tips og tricks.

CarinaVergmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.