… altså under øjnene naturligvis. Det er lige hvad vi har herhjemme. Og der går ikke længe før at de er lige så store som Rundetårn. Hvis du ikke allerede har gættet det, så er det fordi vi ik’ får meget søvn her på adressen. Og det har vi ikke fået i mange måneder efterhånden.

Oscar sover elendigt. Og det er endda mildt sagt. Det har stået på længe efterhånden og vi føler at vi har gjort alt, hvad vi kan, før at ændre på det. Desværre uden held. Vi er oppe 5-10 gange om natten, hver nat. Og flere af gangene skal vi bruge lang tid på at få ham til at sove igen. Det trækker efterhånden tænder ud!

To timers sammenhængende søvn er en luksus

Jep, det er det. Det er så sjældent at jeg får to timers uafbrudt søvn. Og når så endelig sker, vågner jeg helt forvirret op og føler at jeg er landet på månen. Med 5-10 opvågninger om natten, så giver det jo sig selv at han ikke sover særlig længe ad gangen. Det er super frustrerende, fordi om dagen har han intet problem med at sove 2-3 timer i barnevognen og kan egentlig også godt selv falde i søvn i den uden at vi vugger/går med den. Men om natten – nix.

Han får stadig to flasker om natten, men den ene(den sidste) er godt fortyndet og ved at blive udfaset. Og det er jo egentlig fint nok at stå op for at give ham dem, men de resterende gange… Not so much! For tiden står eller sidder han op i sengen når jeg kommer ind til ham. 5 ud af 7 nætter har han en lille “fest” mellem 2-4, hvor vi gerne bruger 1-2 timer på at få ham til at sove igen. De resterende gange han vågner, bruger vi oftest 10-15(nogle gange 20) minutter på at få ham til at sove igen. Når man lægger det sammen, så giver det ret mange timer på én nat, som vi(læs: jeg) er vågne. Samtidig giver det også ret få timer vi(igen – jeg. I hvert fald oftest) får sovet i alt.

Vi har prøvet alt

… og intet virker. Vi har prøvet at lade ham ligge for at lade ham øve sig i selv at komme videre i søvnen – uden held. Vi har tjekket om han har væske på ørene(igen) – uden held. Vi har eleveret sengen – uden held. Vi har endda haft en søvnkonsulent ude for at hjælpe os – uden det store held. I forhold til det, så kan man jo heller ikke forvente at man betaler en person 1000 kr og så fixer de ens problem og barnet efterfølgende sover igennem. Var det tilfældet, så tror jeg at hun på nuværende tidspunkt havde tjent nok til at gå på pension tidligt 😀

Søvnkonsulenten kom i starten af november og vi har derfor kørt efter hendes råd og vejledning i to måneder nu. Derfor føler jeg godt at jeg kan sige, at det ikke har haft den store effekt. Hun bekræftede os i, at vi allerede gjorde meget rigtig, men selvfølgelig havde hun nogle ting vi kunne justere på. Det har vi gjort og vi kører slavisk efter hendes råd og den plan vi efterfølgende lagde. Det hjælper bare ikke rigtig synes vi. Der er i hvert fald laaang imellem de gode nætter stadig. Men vi er stadig glade for hjælpen, for vi har fået skabt nogle faste rammer for putning og nætterne, som helt sikkert kommer os til gode på den lange bane og vi er blevet bekræftet i at vi gør, hvad vi kan.

De gode nætter, de er der. Vi har måske haft maks 10 styks de sidste 10 måneder. Men de ikke desto mindre, så har vi haft dem. Det viser os at han jo godt kan sove igennem eller i hvert fald med kun 1-2 opvågninger på en nat. Et eller andet sted er det også frustrerende at vide, at han godt kan, men af en eller anden grund bare ikke gør det til hverdag. 

Vi må sove når vi bliver gamle

Lige nu er jeg på barsel med ham og derfor har jeg ham om natten. Jeg kan jo slappe af når han sover(gode) lure om dagen. Desværre har jeg svært ved “at sove når han sover”, som de kloge siger at man skal. Men det hjælper trods alt at jeg kan smække skinkerne op på sofaen i et par timer.

Meeeen. Snart er min barsel forbi og hverdagen kalder igen. Og dét bliver hårdt tror jeg. Jeg går ud fra at vi ikke er de eneste der har/har haft et barn der endnu ikke sov igennem, efter barslen sluttede. Derfor tænker jeg også at vi nok skal komme igennem det, som så mange andre. Men det bliver uden tvivl hårdere med en ny hverdag, når vi stadig ikke får meget søvn.

Det kan også være at alt ændrer sig nu, hvor han er startet i institution og han langsomt får længere og længere dage dér. Han bliver forhåbentlig mere træt og træt på en anden måde, så han (måske) sover bedre. Det siger mange i hvert fald sker. Nu må vi se. Det kan også være at han bare er et af de børn, der først sover godt når han bliver 2-3 år. Det håber jeg dog ikke. Jeg kunne godt tænke mig en masse søvn – snart!

/C

CarinaVergmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.