Jeg har tit tænkt over, hvordan jeg kom til at blive, når jeg en dag blev gravid. Ville jeg blive hysterisk, hormonel og spise mig mæt i pickles? Ville jeg få strækmærker, væske i kroppen? Ville jeg få en stor og struttende mave, eller en lille og fin bule? Jeg havde gjort mig mange tanker, rigtig mange.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg altid har glædet mig til at få børn. Lige siden jeg var en 10-12 år gammel, har jeg vidst at dét ville jeg. Selvfølgelig er tankerne om og glæden ved dette en anden som barn, end som ung, voksen. Uanset hvad, så har jeg altid glædet mig. Fordi jeg har glædet mig til dette, så har jeg også tænkt meget over, hvordan det ville være, når den tid kom. Jeg har flere veninder, som allerede har fået børn. Gennem deres graviditeter har jeg også tænkt om jeg ville opleve det som dem eller anderledes.

Ville jeg være typen den havde alt klar inden jeg var halvvejs eller tage det som det kom? Ville jeg få helt ustyrlige cravings efter pickles, som jeg absolut ikke kan fordrage? Ville jeg sende min kæreste på McDonalds kl 3 om natten efter cheeseburgere? For naturligvis så at fortælle ham, når han kom hjem, at jeg havde mistet lysten igen. Ville jeg tage en masse på eller bare få en fodbold på maven? Ville jeg være aktiv, eller slet ikke have overskud, energi eller lyst til andet end arbejde, spise og sove? Tankerne var utroligt mange, dét er helt sikkert.

Forventninger møder virkeligheden

Jeg havde klart forventet at få det dårligt – opkast og kvalme. De klassiske graviditetsgener, I ved? Og så havde jeg også forventet at jeg ville få de velkendte cravings. Indtil videre har ingen af delene holdt stik. Jeg har nok haft en af de mindst komplicerede graviditeter indtil videre. Det “værste” har været, at jeg har været enormt træt, men det er jo intet at brokke sig synderligt over. Mine spisevaner er indtil videre normale, jeg har ikke haft det skidt og jeg har det generelt rigtig godt. Det lyder måske lidt rosenrødt, men det er rigtigt nok. Og netop pga. dette, har det taget mig enormt langt tid at forstå, at jeg rent faktisk er gravid.

Jeg var også sikker på, at jeg ville læse og forstå en masse om graviditeten og måske gå lidt baby-zilla amok. Men nej. Jeg har faktisk taget det overraskende roligt og meget som det kom. Jeg har brugt mine veninder til at stille spørgsmål og få råd, men ellers har jeg faktisk ikke klargjort så meget. Jeg er i 23. uge lige nu og det eneste vi har købt er et par stykker tøj. Vi har dog fået en del tøj, bamser, lidt stofbleer og så en højstol, men ellers er intet klart. Vi er ved at have dannet os et nogenlunde overblik over, hvad vi ønsker at købe. Barnevogn, seng, puslebord m.m., men intet er endnu købt.

Ro på og drik en PepsiMax

Jeg havde faktisk også troet, at jeg måske ville blive lidt fanatisk i forhold til at spise korrekt og følge alle de uskrevne regler for, hvad man må og ikke må, når man er gravid m.m.. Det er jeg så ikke blevet. Jeg tror klart at min uddannelse, som professionsbachelor i ernæring og sundhed spiller en stor rolle i dette. Jeg har lært at skelne skidt fra kanel. Så jeg spiser helt almindelig, som jeg plejer – efter de 10 kostråd. Jeg spiser et ekstra mellemmåltid om dagen, men ikke mere. Og så er PepsiMax, slik og søde sager stadig en del af min hverdag, som det altid har været 😉

Kort sagt, så kan hverken jeg eller min kæreste rigtig mærke at jeg er gravid. Bevares, min mave vokser da lidt og snart (forhåbentlig!) ligner den ikke bare en stor “muffintop”, når jeg har tøj på. Jeg falder i søvn, inden jeg har spist bare halvdelen af min slikpose. Udover dét, så er jeg ganske normal – så normal som jeg nu engang er til hverdag 😜
Strækmærker, væske i kroppen og alt det andet, kan jeg ikke sammenligne endnu. Jeg må lave et indlæg til op til termin, som følger op på disse forventninger. Derudover, tænker jeg også at lave et indlæg om, hvordan jeg forventer at blive som mor og hvordan mit liv kommer til at blive. Hertil er tanken at lave en opfølgning og se på, hvordan det hele så rent faktisk er faldet ud.
Men jeg er nysgerrig efter at vide, hvilke forventninger I havde til graviditet og om disse blev indfriet? Eller om hvilke forventninger du måske har, til hvis det en dag sker for dig?

 

CarinaVergmann

2 comments on “Tanker om og oplevelsen af at være gravid”

 1. Jeg havde nøjagtig de samme forventninger som dig og har det også på nøjagtig samme måde som dig nu 😊
  Lidt spøjst ☺️ Er i uge 26+5 👶🏽
  Spiser som jeg plejer, tager ikke så mange nye forhåndsregler (ud over ingen alkohol selvfølgelig), kun plaget af træthed, får derfor ikke trænet så meget som før, eller kan jeg ikke “rigtig” mærke at jeg er gravid (hvis det giver mening) 😊
  Er også nået ca. lige så langt som jer med indkøb af ting til baby 👶🏽
  Et lille tip er at benytte hjemmesiden babypakker.com, der er mange nyttige ting at hente 😃
  Mvh. Sofie

  • Hej Sofie
   Ej hvor rart med en der er i samme båd som mig! 🙂
   Jeg forstår hvad du mener, for jeg kan nemlig heller ikke rigtigt mærke, at jeg er gravid. 😀

   Tak for tip, jeg har faktisk allerede hentet et par stykker, men skal lige have sat mig ind i alle de forskellige pakker der er. Synes det er en meget fin ide, så man kan prøve de forskellige mærker af og finde ud, hvilke man kan lide og ikke lide.

   Jeg håber at din graviditet fortsætter lige så godt, som indtil nu 🙂

   Knus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.